Egmond Online

Evenenenten overzicht

Hier vindt u een overzicht van alle aangemelde en gevonden evenementen welke noemenswaardig zijn om te worden vermeld op
Egmondonline. Op de agenda pagina vindt u een overzicht van de evenementen die deze maand worden georganiseerd.


Lichtjesavond Bergen

Lichtjesavond wordt elk jaar gehouden op een woensdagnacht begin augustus. Als de schemering valt, zal een groot deel van Bergen verlicht worden door duizenden lampjes. Inwoners van Bergen zijn dan al dagen bezig geweest met het spannen van ijzerdraad en het ophangen van lampjes, lampionnen en jampotjes.


In 1926 was de eerste Lichtjesavond in Bergen: de VVV vroeg de Bergenaren hun huizen en tuinen te versieren en te verlichten voor de toeristen. Sindsdien is Lichtjesavond uitgegroeid van traditie tot een waar evenement.

Het centrum van Bergen en de omliggende straten en lanen stromen elk jaar weer vol met toeristen en uitgaanspubliek. Honderden huizen, winkels, cafés en tuinen worden verlicht door kaarsjes, waxinelichtjes, lampionnen en elektrische lampjes. Sommige lichtjes vormen zelfs een kunstwerk of een heus spektakel, zoals de gekleurde fontein van de brandweer, bij het Hertenkamp.

De Bergense straten rond het centrum worden voor de gelegenheid afgesloten voor autoverkeer, zodat iedereen zorgeloos kan genieten van de soms sprookjesachtige sfeer. Laat je meevoeren in de gezellige stroom mensen door de soms krappe straatjes, op weg naar het café voor een drankje…

Officieel duurt Lichtjesavond tot 0.30 uur, maar ook daarna blijft het nog lang gezellig.

Volgende:

Zeedorpendag (Lankiesdag) Egmond aan Zee Na het droge voorjaar hebben de regenbuien van de laatste weken de Wimmenummerduinen heerlijk opgefrist. De braamstruiken zijn wit van de bloemen en de duinlandjes liggen er prachtig bij. De oogst zal goed zijn, dit jaar.

GRIJZE MARKT EN EGMOND OP Z'N KOP - Egmond Binnen Egmond op z'n Kop wordt sinds 1975 georganiseerd en is een driedaags evenement in Egmond Binnen; dan staat Egmond Binnen op z'n Kop. Van vrijdag t/m zondag wordt er van alles georganiseerd voor jong en oud, het is gezellig druk en er heerst een gemoedelij

Vorige:

Kleine en Grote Kermis In alle 3 de dorpen van de Egmonden is het jaarlijks kermis, in Egmond aan Zee zijn er zelfs een kleine en een grote kermis welke wordt afgesloten met een knallend vuurwerk op het strand.

Kortebaan Egmond Kortebaan Draverij Egmond aan den Hoef een jaarlijks evenement wat tijdens de Kermis van Egmond aan den hoef wordt georganiseerd.

Terug