Egmond Online

Egmond, Meer, Strand, Dünen und Geselligkeit.

 

über 1000 Jahren, die 3 Egmonden nur bekannt sind vor ein paar Jahren  als eine selbstständige Gemeinde, aber nun nach einer Fusion mit Bergen als Gemeinde Bergen, nicht nur, weil das Meer eine fast magische Erscheinung vor allem während der Sommermonate, wenn das Meer Licht gibt durch "Zeevonk" Es ist gut, am Strand zu sitzen, sehen Egmonders sich als eine eigenständige Gemeinde und ist es schwierig, den Zusammenschluss mit Bergen anzupassen.

 

 

Während der Wintermonate können Sie auf der Egmond aan zee of Egmond Binnen am Strand entspannen können. Während der großen Stürme, das Meer mit all seinen sehr beeindruckend, es ist nicht umsonst, dass die Zahl der Jahre dort strandsupplentie in Egmonden nötig zu halten, würden wir nicht wollen, dass die aktuelle Egmond aan zee landete auch im Meer als des 18. Jahrhunderts. Egmond aan Zee in den Sommer-und Winter Alles auf die Küste!!

 Das Strand von Egmond aan Zee in den Sommer-und Winter erreichbar

 

De duinen van de Egmonden zijn vooral bijzonder omdat het naast het feit dat het een rijk natuurgebied is, vooral mooie wandel en fietsroutes heeft die u het gevoel van rust en ontspanning geven. Loop heerlijk via Egmond aan den Hoef over het stenen pad naar Egmond en neem dan de eerste weg links het duin weer in en 5 km later bent u weer terug waar u begon.


Dat de duinen van oudsher in gebruik zijn, geldt zeker voor de inwoners van 'De Egmonden': Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. Zo is het aan hen te danken dat het duinterrein bij Egmond Binnen nog altijd wordt gekenmerkt door een redelijk ongeschonden binnenduinrand met lage duintjes. Bijna overal in Nederland  is dit zogenaamde mientenlandschap omgezet in bloembollenakkers (de geestgronden achter de duinen!). Maar de Egmonders beweiden deze gronden al eeuwenlang met koeien, waardoor het landschap open is gebleven.

Dankzij de combinatie van eeuwenlange begrazing en kalkrijk kwelwater zijn deze binnenduingraslanden bovendien erg bloemrijk: in juni zien ze rood en geel van de grote ratelaar en rietorchis. Vanaf de Van Oldenborghweg ziet u dit landschap in z'n volle glorie; met een geweldig uitzicht op Egmond Binnen met de karakteristieke contouren van de Abdij van Egmond. Het kalkrijke grondwater dat hier aan de oppervlakte uittreedt, vormt op sommige plaatsen poelen met een rijke amfibieënpopulatie.

Er leven onder andere gewone padden, rugstreeppadden en salamanders. De talrijke dennenpercelen in het duinterrein zijn aangelegd in de dertiger jaren van de vorige eeuw, in het kader van de werkverschaffing. Werklozen moesten de grond drie steken diep omspitten en er vervolgens 16.000 jonge dennen per hectare in planten. Nu zijn deze bossen circa 70 jaar oud en beeldbepalend in het duinlandschap.

Main Eingänge
Hoofdingangen: Middenweg; De Bleek

 

Zugangsbedingungen
Access von Sonnenaufgang bis Sonnenuntergang, auf Straßen, Wegen und Spielplätzen

  • Motorisierten Verkehr nigt erlaub
  • Hunde erlaubt sofern eine kurze
  • Fahrrad auf Bergwegen zulässig bis 10.30 Stunden, sofern nicht anders angegeben.